2017. július 22-én lezajlott a Mohácsi Német Önkormányzat rendezvénye, az I. Dunamenti Halfesztivál - I. Donauländisches Fischfestival.

A nap során a különféle baráti társaságok több mint 100 asztalnál főzték a Baranya Megyei Értéktárban is szereplő mohácsi halászlevet és egyéb halételeket.
A nap fővédnöke Benke László többszörös olimpiai bajnok mesterszakács volt.

A Szentháromság szobornál felállított színpadon 13 óra és hajnali 3 óra között folyamatosan mohácsi és különböző német nemzetiségi zenekarok és tánccsoportok programjait láthatták az érdeklődők.
19 sátorban a mohácsi és magyarországi németség kultúrája és hagyománya került bemutatásra interaktív kiállítás és kézművesek segítségével. A napot utcabál zárta.

Az I. Dunamenti Halfesztiválhoz kapcsolódóan 2017. július 21-én, pénteken a Szent Miklós Vízi – és Taposómalomban a témához kapcsolódó előadásokat hallhattak az érdeklődők.

A nagyszámú jelenlévő, az utólagos vélemények és sajtómegjelenések alapján a rendezvényt sikeresnek ítélhetjük meg, melyet terveink szerint a jövő évben is megrendezünk.

A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Baranyai Német Önkormányzatok Szövetségének pályázata támogatta.

A rendezvényről további képek itt találhatók:
>> I. Dunamenti Halfesztivál <<