2017. április 22-én immár 5. alkalommal rendezték meg a város egyik legnépszerűbb bálját, a sváb-sokac bált. Az Ifjúsági Centrumban az idei évben rekord számú táncos lábú érdeklődő ropta a táncot az UnterRock és a Juice zenekar sváb és sokac zenéjére.

Az est megnyitásakor Kovácsné Bodor Erika alpolgármester asszony köszönetét fejezte ki a két nemzetiség tagjainak és a bál szervezőinek a példamutató együttműködésért. 
A Mohácsi Német Önkormányzat elnöke, Hahnerné Feth Gabriella Mohács nemzetiségi sokszínűségét emelte ki köszöntőjében, ahol mindenki számára természetes, hogy ilyen sokan táncolnak szívesen mindkét nemzetiség zenéjére, mint ahogyan az is, hogy a „Mohács” Nemzetiségi Néptáncegyüttes német és horvát táncaival is nagy sikereket ér el. A tánccsoport vezetője, Filákovity István bemutatta jelenlegi csoportjait, különösen a legkisebbekből most szerveződő új csapatot, akik a bál hétvégéjén léptek először színpadra. Ezután közel 70 táncos részvételével, három korcsoportban több új koreográfiát is láthattunk a bál megnyitóján.

A kulturális köszöntő után a főszerepet természetesen a tánc vette át – hajnali négy óráig.

Éjfél körül még egy meglepetés várta a vendégeket: néhány mohácsi fiatal tiroli néptáncokat adott elő nagy sikerrel.

További fotók itt találhatók:

>> Sváb-sokac bál 2017. <<