• Dunamenti Halfesztivál 2022

  Támogatásban részesült a „Dunamenti Halfesztivál 2022” című projekt                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

   Mohácsi Német Önkormányzat a TOP támogatási rendszeréhez benyújtott, „TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01919” azonosító számú „Dunamenti Halfesztivál 2022” című projekt 12 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

   A Mohácsi Német Önkormányzat legnagyobb rendezvénye a Donauländisches Fischfestival, vagyis a Dunamenti Halfesztivál. Ebben az évben is alapos szervező és előkészítő munka előzte meg a programot, mely ezúttal is július harmadik szombatján, azaz július 16-án került megrendezésre immáron negyedik alkalommal. Az érdeklődés most is hatalmas volt. Ezt mutatja, hogy egyre többen jelentkeznek a főzésre és az elkészült halétel zsűriztetésére is.

   A Sétáló utcában elhelyezett Sváb utca most is megtelt érdeklődőkkel, akik lelkesen oldották meg a standoknál felkínált feladatokat. A jó munkáért pecsét járt, melyből, ha ötöt összegyűjtött valaki, akkor szerencsét próbálhatott a zsákbamacskán, ahol többek között bögrét, tányért, tollat, vagy akár egy tányér nagyon finom halászlevet is nyerhettek a szerencsések.

   A nagyszínpadon ezúttal is színvonalas műsort követhetett végig a több száz főre rúgó közönség. Fellépett a Pilisvörösvári Néptánccsoport, a Véméndi Néptánccsoport, a Véméndi Férfikar, a Zora Táncegyüttes, Kéméndi Tamás, a Hahner Duó és Tarlós Ferenc, a Dunaszekcsői Fúvósok és még sokan másik. Külföldi fellépő volt az Ausztriából érkezett Altschwendter Windradlplattler tánccsoport, valamint a külföldön és Magyarországon is nagy sikernek örvendő Die Mayrhofner zenekar. A Produceller zenészeinek közreműködésével megvalósult HITPARADE koncerten, mely este 7 órakor került a színpadra, már mozdulni sem lehetett a helyszínen. A buli zárása egy fergeteges utcabál volt az Unterrock zenekar közreműködésével.

  Aki nem szeretett volna főzni, de szívesen megkóstolta volna a mohácsi halászlét, vagy a harcsapörköltet, annak sem kellett csalódnia, hiszen a Halponton mindenkinek lehetősége volt erre.

   Köszönjük minden résztvevőnek, hogy eljött. Reméljük mindenki jól érezte magát. Találkozzunk 2023-ban az 5. Dunamenti Halfesztiválon is!